'Citizen Pro' concept by Danique Valstar

De app die in dit project ontworpen werd helpt burgers om actuele zaken in hun buurt in kaart te brengen, zoals incidenten in de sociale sfeer, onderhoudsvragen en gewenste verandering. Zowel professionals als burgers kunnen zich zo bewust worden van wat er in de wijk speelt en dit publiekelijk bespreken.

Prototypes gecreëerd door: Danique Valstar, Jeroen Diks, Mia Henkels, Boy Versteeg, Daniel Ramirez Torres, Gino Aldewereld en Hamoen Ghafelehbashi.

Voor de goede ontwikkeling van een wijk is het belangrijk dat er zicht is op wat er speelt in de wijk, voor de diverse professionals die maatschappelijk aan het werk zijn in de wijk maar ook voor de bewoners zelf. De samenwerking tussen burgers en professionals wordt steeds belangrijker. In dit project wordt een app ontworpen die bewoners van een wijk in staat stelt om belangrijke kwesties in hun wijk in kaart te brengen. Het kan gaan om kwesties die te maken hebben met de fysieke omgeving (bijvoorbeeld zwerfafval) maar ook om kwesties die refereren aan sociale omstandigheden (ondersteuning voor een buurtinitiatief).

De app kan de burgers helpen om hun wensen te uiten en letterlijk in beeld te brengen, en om daarover met elkaar in gesprek te gaan, gezamenlijk ideeën te bedenken en acties te ondernemen. De professionals in de wijk gebruiken de app om inzicht te verkrijgen en de communicatie met de burgers aan te gaan. Dit project heeft op iteratieve wijze een aantal oplossingen gecreëerd voor de Citizen-Pro app.

Citizen-Pro